Free cookie consent management tool by TermsFeed

Η χερσόνησος της Κασσάνδρας

Η ατελείωτη ακτογραμμή, τα κρυστάλλινα νερά, τα πεύκα που προσφέρουν εκπληκτική φυσική σκιά και πολλά άλλα κάνουν τη χερσόνησο της Κασσάνδρας έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας.

Παρακάτω θα βρείτε προτάσεις για αυτά που μπορείτε να δείτε και να επισκεφθείτε!

Ιερό Άμμωνος Διός 10km

Ένας από τους σημαντικότερους ναούς που έχουν εντοπιστεί στη Χαλκιδική. Στην επίπεδη επιφάνεια, στο βόρειο τμήμα του χώρου, ιδρύθηκε προς το τέλος του 5ου αι. π.Χ. ιερό του αιγυπτιακής προέλευσης θεού Άμμωνα Δία. Τη στέγη του διακοσμούσαν πήλινες κεραμώσεις, ανάγλυφες και έγχρωμες.

Όπως δείχνουν τα ευρήματα, η ρωμαϊκή φάση του ναού διήρκησε μέχρι την εποχή των διαδόχων του Μεγάλου Κωνσταντίνου, οπότε πρέπει να καταστράφηκε οριστικά.

Λαογραφικό Μουσείο Πολύχρονου 1km

Το Λαογραφικό Μουσείο ιδρύθηκε το 2014,  και είναι δημιούργημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολύχρονου. Βρίσκεται πίσω από τον Ναό του Αγ. Αθανασίου και σκοπός του είναι η διατήρηση της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς.

Λαογραφικό Μουσείο Κτίριο Αλετρά Άφυτος 12km

Το κτίριο Αλετρά βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Αφύτου. Είναι ένα αξιόλογο δείγμα αστικής αρχιτεκτονικής και εκφράζει τον επαρχιακό νεοκλασικισμό που επικράτησε στη Μακεδονία στις αρχές του 19ου αιώνα. Σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτισμού.

Λίμνη Μαυρόμπαρα 3km

Τρία χιλιόμετρα πάνω από τον κεντρικό δρόμο, δυτικά του Πολύχρονου, ένας δρόμος οδηγεί στην καρδιά του βουνού της χερσονήσου Κασσάνδρας. Αποτελεί μνημείο της φύσης από το 1997, ένας μοναδικής ομορφιάς υδροβιότοπος, τον οποίο επισκέπτονται πολλοί τουρίστες κάθε χρόνο. Εδώ βρίσκονται τα τρία σπάνια είδη της ευρωπαϊκής νεροχελώνας Testudinata, που είναι υπό εξαφάνιση και βρίσκουν καταφύγιο στα ήρεμα νερά της.

Υδροβιότοπος Ν.Φώκαια 20km

O υδροβιότοπος της Ν.Φώκαιας δε διαθέτει μόνο ξεχωριστή ομορφιά αλλά διαθέτει και ιδιαίτερη οικολογική σημασία. Γίνεται κάθε χρόνο καταφύγιο για εκατοντάδες είδη πουλιών και μπορείτε να τον επισκεφθείτε με το αυτοκίνητό σας. Παρατηρητές πουλιών και ομάδες οικολόγων έρχονται κάθε χρόνο στον υδροβιότοπο και συνδυάζουν διακοπές με έρευνα.

Πύργος Νέας Φώκαιας 17km

Σήμα κατατεθέν του χωριού, ο βυζαντινός Πύργος που δεσπόζει επιβλητικός στο λόφο που βρίσκεται δεξιά του λιμανιού της Νέας Φώκαιας. Είναι πέτρινος, με ύψος 28 μέτρα και ο μοναδικός που σώζεται μέχρι τις επάλξεις του. Πιθανολογείται ότι κτίστηκε το 1407, για την προστασία του μετοχίου της Μονής Αγ. Παύλου.

Άφυτος (Άθυτος) 12km

Ένα υπέροχο φυσικό μπαλκόνι στον Τορωναίο Κόλπο είναι η Άφυτος, ο νησιωτικού χαρακτήρα οικισμός με τα πλακόστρωτα σοκάκια της και τα πέτρινα αρχοντικά της θα σας μαγέψει μέρα και νύχτα!

Αγία Παρασκευή 14km

Ηρεμία, χαλάρωση, ευεξία και ιαματικός τουρισμός είναι οι λέξεις που περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την Αγία Παρασκευή με τα πετρόχτιστα σπίτια , σκαρφαλωμένα στο βουνό. Αποτελεί έναν από τους «κρυφούς» παραδείσους της Χαλκιδικής.

Ιαματικά Θερμά Λουτρά Αγίας Παρασκευής

Ένα σύγχρονο υδροθεραπευτήριο λειτουργεί στην περιοχή των Λουτρών, Αγίας Παρασκευής και αποτελεί μια δομή απαραίτητη για την Υγεία και την Ευεξία. Αν θέλετε οι διακοπές σας να έχουν και θεραπευτικό χαρακτήρα τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το Υδροθεραπευτήριο. Η εξαιρετική ποιότητα του ιαματικού νερού των Λουτρών της Αγίας Παρασκευής έχει την ιδιότητα να αναζωογονεί, να χαλαρώνει αλλά και να λειτουργεί θεραπευτικά.

Εάν σας αρέσει η νυχτερινή διασκέδαση, αυτός είναι ο προορισμός! Καλλιθέα 10km

Η Καλλιθέα είναι η περιοχή όπου υπάρχουν τα πιο διάσημα νυχτερινά μαγαζιά της Χαλκιδικής. Αυτός είναι ο ιδανικός προορισμός αν σας αρέσουν τα parties και το clubbing.
Από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου λειτουργούν στην περιοχή clubs με διάσημους DJs και Μπουζούκια με live μουσική όπως το Pearl, Aqua, Markiz Experience, Ahoy και Angels Club.

DOWNLOAD

Before arrival